Vanaf 1 januari 2023 neemt MEE & de Wering de activiteiten van Socius Maatschappelijk Dienstverleners over in de Gemeente Uitgeest en de Gemeente Castricum.

Waarom deze stap?
De dienstverlening van Socius MD is vergelijkbaar met de dienstverlening van MEE & de Wering: namelijk het verzorgen van maatschappelijk werk en sociaal juridische dienstverlening voor inwoners die dit nodig hebben. Beide organisaties zijn actief in Castricum en Uitgeest, waardoor het voor inwoners wellicht niet duidelijk is waar ze precies voor hulp en ondersteuning kunnen aankloppen.
Bovendien vallen de gemeenten Uitgeest en Castricum, al enige jaren samen met Bergen en Heiloo, onder de BUCH gemeenten. Socius is actief in Castricum en Uitgeest en MEE & de Wering voornamelijk in Bergen en Heiloo. Beide organisaties vinden het beter dat de inzet van maatschappelijk werk, sociaal juridische dienstverlening en onafhankelijke cliëntondersteuning door eenzelfde organisatie uitgevoerd kan worden binnen de BUCH gemeenten. Deze overgang is dan ook in goed overleg met elkaar gegaan.

Wat verandert er?
Vanaf 1 januari kunnen cliënten worden doorverwezen naar MEE & de Wering in plaats van naar Socius. Zij zijn van maandag t/m vrijdag te bereiken op het telefoonnummer: 088-0075000. Op dit nummer kun je ook terecht met vragen over deze verandering. Per mail kun je hen bereiken via: info@meewering.nl