Vacature chauffeurs

Door omstandigheden zoeken wij op korte termijn:

Gezocht chauffeurs voor de Voedselbank IJmond-Noord

De Stichting Voedselbank IJmond-Noord is in mei 2006 voor de regio IJmond opgericht en levert momenteel wekelijks voedselpakketten aan ca. 150 huishoudens (ca 450 volwassenen en kinderen). De deelnemers wonen in Beverwijk, Heemskerk, Velsen-Noord, Wijk aan Zee, Uitgeest of Castricum.
Het werk van de voedselbank wordt gedaan door vrijwilligers. Voor de groep chauffeurs wordt er op dit moment gezocht naar uitbreiding. De chauffeurs moeten flexibel van instelling zijn en in principe op woensdagmorgen, donderdag en vrijdag tussen 9.30 en 16.00 uur beschikbaar zijn. Dit om voedsel op te halen uit Amsterdam of de kop van Noord Holland. Op vrijdag pakketten inladen in de bus en brengen naar de uitgiftepunten in de vier IJmondgemeenten Er zijn meerdere chauffeurs en er wordt per toerbeurt gereden. Chauffeurs dienen ook te kunnen tillen.

Mensen, die interesse hebben kunnen contact opnemen met het bestuur van de voedselbank, tel. 06-18770787 of per e-mail: informatie@voedselbankijmond.nl.

2016 10 jaar 46

Voedselveiligheid: opnieuw GROEN

Vrijdag 22 juli 2016 controle van de inspecteur Voedselveiligheid in het kader van ons groene label.

groen

De inspecteur was zeer tevreden. De loods en de uitgiftepunten voldeden aan de eisen.
Ook de administratie was op orde. 98 punten van de 100. Een klein verbeterpuntje was er.
Op de etikettering van de eierdozen moet komen te staan hoe lang de eieren nog houdbaar zijn. In het vervolg zullen wij dit doen.

Dus code groen weer voor een jaar in het bezit.

Natuurlijk zal er met elkaar voor worden gezorgd dat ook het komende jaar de voedselbank aan alle eisen zal blijven voldoen.

VLEES VAN DE ALDI VOOR DE KLANTEN VAN DE VOEDSELBANK

aldi
In januari j.l. zijn de eerste gesprekken gevoerd met Aldi om te bezien of er vlees geleverd kan worden aan de Voedselbank. De volgende afspraken zijn gemaakt in aanwezigheid van een Provinciale voedselverwerver van Voedselbanken Noord Holland.
Het vlees wordt op de dag van tht ingevroren in een vrieskast bij het filiaal van de Aldi. Het krijgt een etiket van de Voedselbank, als het goed is naast het etiket van de tht-datum. De chauffeurs halen het “bevroren” vlees éénmaal in de week op (meestal op donderdag), waarna het wordt opgeslagen in de vriezers van de loods. Vrijdag gaat het in de koelboxen naar de uitgiftepunten. Het vlees wordt dan als koelproduct aan de klanten uitgegeven. Niet alleen Aldi Beyneslaan doet mee, ook twee filialen van Aldi in Heemskerk.

Resultaat: VLEES VOOR ALLE KLANTEN. Een verrijking van de pakketten.

De klanten zijn heel blij.

Studenten Nova College Zorg en Welzijn twee weken in actie voor Voedselbank IJmond Noord

De studenten van de opleidingen Dienstverlening, Verzorgende, Pedagogisch werk, Onderwijsassistent en Maatschappelijke Zorg van het Nova College aan de Laurens Baecklaan in Beverwijk hebben in maart 2017 een project gedaan rond Voedselbank IJmond Noord.
Vrijdagochtend 10 maart j.l. sloten ze dit project af in de aula, waarbij ze de opbrengst van hun inzamelactie overhandigden aan vertegenwoordigers van de voedselbank.

De studenten hebben de volgende opdrachten uitgevoerd rond het thema Voedselbank:
 ieder moest 3 producten inzamelen:
 voor een beperkt budget (16 euro) koken voor je klas volgens de Schijf van Vijf;
 een bezoek brengen aan de Voedselbank en een film of poster maken voor de Voedselbank.
De filmmakers maakten bovendien kans op een prijs voor de meest originele productie.
2017 Nova 4
Voor de studenten leverde het koken voor een beperkt budget de ervaring op dat je dan beperkt bent tot de basisproducten. Dan kom je bijvoorbeeld uit op pasta met saus zonder vlees, een maaltijd die iedereen toch heel lekker vond. Tijdens het bezoek aan de loods moesten ze een voedselpakket samenstellen. Dat leverde het inzicht op waaruit zo’n pakket kan bestaan. Dan zie je wat je die week kunt eten, terwijl je wellicht trek hebt in iets anders.

De begeleidend docenten hadden uit de ingezonden filmpjes de drie beste geselecteerd. Tijdens de afsluiting werden deze drie vertoond: de jury bestond uit voedselbank voorzitter Huub de Kruijf en de bestuursleden Erica van Dongen en Vinus van Merode. De jury was unaniem: het filmpje van Demy Doeswijk, Krista van der Zon, Elise Dekker en Denise Schouten won de originaliteitsprijs. Zij mogen met hun klas Pedagogisch medewerker een keer lasergamen.

Huub de Kruijf bedankte alle studenten voor hun inzet: “Jullie lieten allemaal een enorme positieve betrokkenheid zien, jullie begrijpen echt het belang van de voedselbank. Ook het tijdstip van deze actie is goed gekozen. In deze tijd van het jaar kunnen we alle extra inzet goed gebruiken!”

Resultaat: 28 kratten vol houdbaar voedsel. Fijn voor onze klanten, zo in maart!!!!!

Orde van Sint George geeft mooie gift voor de klanten van Voedselbank IJmond Noord

2017 Sint George 4

Zaterdag 11 februari 2017 overhandigde Karel Bessiling, afgevaardigde van de orde van St. George aan Huub de Kruijf de voorzitter van de Voedselbank waardebonnen van de Deka-markt voor de klanten. Een bijzondere gift waar de klanten van de Voedselbank erg blij mee zullen zijn.

De gift werd geschonken door de stichting Orde van St. George dat is een charitatieve instelling die zich inzet voor allerhande goede doelen. Van oorsprong hielden de ridders zich bezig met het wel en wee van hun onderdanen in de directe omgeving. Ook nu is dat een kenmerk voor de leden van de Orde. Zij zoeken naar projecten in hun directe leefomgeving om daar goede doelen te initiëren of te ondersteunen, bijv. vrijwilligerswerk, instellingen voor gehandicapten of ouderen en dit keer de voedselbank enz.
De Orde financiert deze projecten vanuit bijdragen van de leden en donaties .Dankzij de steun van meerdere donateurs en de vindingrijkheid van de leden kunnen zij dit werk voortzetten. Groot zijn in kleine dingen is de missie.

De Orde van St. George is van oorsprong een militaire ridderorde met als beschermheilige Sint George. De orde is in het jaar 1326 opgericht door koning Charles l om zijn gebieden in Hongarije te beschermen .Hij zorgde er voor dat de mensen die hem hielpen het goed hadden en liet hen toe tot het koninkrijk en doordat de ridders ook buiten Hongarije actief waren , werd de Orde al snel een internationale Orde. Tegenwoordig heeft de Orde leden in o.a Nederland, Polen, Engeland, Amerika en nog vele andere landen

Korte terugblik alle giften december 2016

Beginnend bij mensen, die gewoon komen en iets/veel brengen voor onze klanten. Soms ook vanuit hun bedrijf.
Ze brengen bijv. een kerstbrood, kerstpakket, tassen vol houdbaar voedsel en ook geld. Het is werkelijk onvoorstelbaar hoeveel keer de deur openging in december en er weer iemand met een gift stond. We hadden het er maar druk mee, maar doen het met plezier. Iedereen kreeg de aandacht, die hij/zij wilde en werd verteld hoe de voedselbank draait.

voedselbank-velsen-vrijwilligers1-300x213

Kerstpakketten:
De grote inzamelingsactie van Dagblad Kennemerland heeft er voor gezorgd dat wij 233 kerstpakketten hebben gekregen. Al onze klanten hebben integraal voor de kerst één kerstpakket gekregen.
Van Hartenheem een groot aantal kerstpakketten. Ook deze zijn integraal doorgegeven.

Kerstpakketten van particulieren en bedrijven, die afgegeven zijn op het Hilbersplein. Deze zijn ontmanteld, de kerstproducten meteen uitgedeeld, het houdbare voedsel in de schappen voor binnenkort.

Hieronder een bloemlezing van alle bedrijven/instellingen, die aan ons gedacht hebben. Ook in eerdere berichten staan al veel gulle gevers gemeld.
Sorry voor degene, die er niet bijstaan, maar het is zoveel en zo mooi.

Slagerij Ridder Beverhof: rookworsten
De Groene Ezel: gift vanuit speelgoedbeurs;
Omgevingsdienst IJmond: Bij de kerstbijeenkomst van de Omgevingsdienst IJmond was soep gemaakt. Voor een klein bedrag konden mensen deze soep kopen en op deze manier ons sponsoren. Een mooi bedrag heeft dit opgeleverd.
De Parochie de Goede Herder in Castricum heeft een collecte gehouden bij de Kerstsamenzang. Ook een fantastisch bedrag.
Deka-markt: voor alle klanten van de Voedselbanken in Noord Holland een krentenbrood.
Uitzendbureau Luba: een kerstbrood voor de klanten.
Radio/tv Noord Holland: Wederom een fantastische inzameling in samenwerking met Deen. Wij hebben 50 bananendozen met houdbaar voedsel ontvangen.
Café in Velsen Noord, inzamelingsactie met als resultaat 3 kratten houdbaar voedsel
– Ook de overgebleven (dichte) spullen van kerstdiners, kerstlunches etc. kwamen onze kant op.
Oliebollen van diverse oliebollenkramen uit de buurt.

Al deze giften maakten van december een fantastische maand. Dankzij een ieder hebben we enorm veel lang houdbaar voedsel ingezameld en onze klanten van kerstpakketten kunnen voorzien. ONGELOFELIJK BEDANKT!

dank je wel

Wat zal 2017 Voedselbank IJmond Noord bieden!!!

Speech uitgesproken door de voorzitter:

samen voor de vb

Van harte hoop ik dat iedereen fijne kerstdagen en een gezellige jaarwisseling heeft gehad en zo de gelegenheid heeft aangegrepen om wat bij te tanken na de hectische dagen vooral in december in de loods, uitdeelpunten en vrachtauto! Zelf heb ik met mijn vrouw de kerstdagen in de lucht en op vliegvelden als Hanoi, Yangon en Dubai doorgebracht. Maar ja, dat was eigen keuze!
Door het verruimen van de criteria per 1 januari jl bestaat er een gerede kans dat het aantal klanten bij ons zal toenemen. Het bestuur ziet dat met vertrouwen tegemoet vooral door jullie niet aflatende inzet en loyaliteit. Maar natuurlijk ook omdat we momenteel goed in onze voorraden en financiën zitten en positieve verwachtingen hebben ten aanzien van de aanvoer vanuit Voedselbanken Nederland. Beide zaken, de mogelijke aanwas aan klanten en voedselaanvoer en -voorraad, houden we nauwgezet in het oog. Indien nodig zullen we niet aarzelen noodzakelijke maatregelen te treffen.

Onze hoofddoelstelling “tijdelijke aanvullende wekelijkse voedselpakketten voor behoeftige mensen” zal ook dit jaar onze eerste prioriteit hebben. Echter, we moeten de realiteit onder ogen zien en dat is bij voorbeeld dat we ons blijven beperken deze pakketten slechts eenmaal, en wel op vrijdag, uit te reiken. Dit kan inhouden dat we soms moeten afzien van een bepaald aanbod vanuit Voedselbanken Nederland. Het bestuur zal wel zijn uiterste best doen de inhoud van de pakketten nog beter en gezonder te maken dan voorheen. Dank zij financiële bijdragen van meerdere enthousiaste donateurs en de ingeburgerde inzamelacties bij supermarkten moet dat mogelijk zijn.

Voor wat betreft onze huisvesting kan ik mededelen dat wij in 2016 de huurovereenkomst met Pré Wonen hebben kunnen verlengen tot 31 december 2020 met aansluitende perioden van telkens één jaar. Ook ben ik vol vertrouwen dat de betreffende gemeentes ons blijven steunen met hun bijdrage aan de huur. Voor 2017 hebben wij reeds hun toezeggingen ontvangen.
Mede namens het bestuur wens ik al onze vrijwilligsters en vrijwilligers een bruisend en sprankelend, stralend en schitterend, gezond en gelukkig, zorgeloos en prachtig 2017!

Huub de Kruijf, voorzitter.

Kerstpakketten

vb-kerstpakketten-2016
Foto: Heleen Vink

132 kerstpakketten zijn voor de Kerst door lezers ingeleverd bij het redactiekantoor van Dagblad Kennemerland in Beverwijk.

Donderdag 23 december haalden de voedselbankvrijwilligers de pakketten op zodat ze nog voor de kerst uitgedeeld kunnen worden.
Dit is ook gebeurd. De klanten waren heel blij met het pakket dat zij kregen.

De laatste 101 kerstpakketten zijn 29 december opgehaald door de vrijwilligers van de Voedselbank.

In totaal hebben gulle gevers 233 kerstpakketten gedoneerd, bestemd voor de mensen die financieel krap zitten. Dit is ongeveer net zoveel als vorig jaar.

Namens alle klanten: BEDANKT11111

Grote inzamelingsactie bij 7 supermarkten

Vrijdag 9 december 2016
De dag van het jaar. Een inzamelingsactie bij 7 supermarkten tezamen met de leerlingen van Mavo 1 van het Kennemer College. Dit alles in het kader van de maatschappelijke stage.
ken-coll

Ca. 20 begeleiders en 90 leerlingen zijn actief bezig geweest om voedsel voor onze klanten te verzamelen. Niet te vergeten de 10 personen voor de logistiek en organisatie, die er voor gezorgd hebben dat alles naar wens is verlopen.
Natuurlijk gaat niet alles meteen naar wens. De tweede bus die ons was toegezegd, was er niet. De heren chauffeurs hebben toen maar lopend de twee dichtstbijzijnde supermarkten voorzien van kratten etc. Onze eigen bus heeft de rest bevoorraad en het viel mee om: 9.15 uur waren alle supermarkten voorzien van alles wat er nodig was.

Gelukkig was om 10.00 uur de tweede bus aanwezig en het liep weer als een trein. Bij alle supermarkten werden regelmatig de volle kratten opgehaald en weer lege gebracht. Om 17.00 uur de laatste ronde om alles bij de supermarkten op te halen. Om 18.00 uur was alles in de loods.

Bij de wisseling van de leerlingen ging ook niet alles naar wens. Iedereen zei dat hij wist waar de supermarkt was, maar als je de Vomar op de Plantage in Heemskerk zoekt, is dat toch niet de juiste Vomar. Gelukkig is dit ook opgelost, de ene groep moest wat langer blijven.

Maar het mocht de pret niet drukken. De begeleiders en de leerlingen hebben met veel enthousiasme hun werk gedaan. Veel klanten van de supermarkten hebben een boodschapje extra gedaan.
Een aantal klanten sprak haar waardering uit dat de Voedselbank samen met de leerlingen van het Kennemer College deze actie uitvoert.

Het resultaat: 272 kratten met voedsel

BEDANKT: leerlingen en natuurlijk ook alle begeleiders en chauffeurs.

We hebben het met zijn allen toch maar weer voor elkaar gekregen en volgens mij kan iedereen met plezier en voldoening op deze activiteit terugkijken.
Wat mogen wij als voedselbank toch blij zijn met een aantal begeleiders van buiten die elke keer weer spontaan meedoen.

dank-je-wel

Sinterklaas op bezoek bij de Voedselbank IJmond Noord

cimg3699

Zaterdag 26 november is Sinterklaas om 16.00 uur op bezoek geweest bij de loods van Voedselbank IJmond Noord. Hij kwam niet alleen, natuurlijk met veel Pieten, maar ook met cadeaus.

Cadeaus ingezameld door Heemskerk FM . De cadeaus zijn bestemd voor de kinderen van de Voedselbank IJmond Noord.cimg3697

Een ieder bedankt voor het geven van veel mooi en bruikbaar speelgoed.
Voedselbank IJmond Noord zal zorgen dat het op de plek komt waar het moet zijn. Dus in de Zak van Sinterklaas op 5 december.

Door 251tv is en film gemaakt, de deze week te zien zal zijn op tvHeemskerk, ziggo kanaal 42 (digitaal) en/of ziggo kanaal 45 (analoog)