Meer dan 1 miljoen DE-Punten

De actie gevoerd door de Lions in IJmond Noord voor de Voedselbank is een groot succes geworden. Vanaf half december 2018 t/m 7 januari 2019 zijn er DE punten ingeleverd bij verschillende inleverpunten in Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Uitgeest. Alle punten geknipt en geteld, een grote klus. Maar geklaard met elkaar.
Resultaat is fantastisch. Meer dan 1 miljoen punten.

Deze punten zullen door Douwe Egberts in april verzilverd worden in pakken DE-koffie voor de klanten van Voedselbank IJmond Noord.
We verwachten ca. 2.000 pakken koffie.

Onze klanten zijn blij met deze actie. Een kopje koffie op zijn tijd is heerlijk.

Giften en gaven december 2018/januari 2019

Het was fantastisch. Aan het eind van 2018 en de eerste donderdagen van 2019 werd elke keer de deur van de loods geopend en kwam er weer iemand iets brengen: een kerstpakket, een doosje/tas met boodschappen of iets anders. We werden gebeld door een bedrijf/instellingen die nog een paar (soms veel) kerstpakketten over hadden en deze aan ons schonken. Ongelofelijk, maar waar. Wij zijn er blij mee, en onze klanten al helemaal!!!!

EEN BRUISEND 2019

Klanten – 2018
Klanten zijn goed bedeeld. Hebben heel mooie pakketten gekregen en veel extra’s:
. kerstpakketten via PKN (Kerken in de IJmond):
. mooie runderrollade
. extra rookworst (van Slagerij Ridder)
. kerstbroden
. kerstsnoepjes/koekjes
+ vele extra’s uit de giften en gaven.

Landelijk kerstpakket
Ook onze klanten hebben er één gekregen.
Voedselbanken Nederland heeft drie landelijke ambassadeurs: René Froger, Herman den Blijker en sinds kort ook Danny Blind. Begin december hebben zij gezamenlijk met vele andere vrijwilligers 35.000 kerstpakketten ingepakt. Gevuld door Mars, NIBC, Shell, Unilver en Upfield.

Klanten – 2019
Alle klanten hebben half januari een cadeaucheque gekregen vanuit de giften aan de Voedselbank IJmond Noord. Januari is een dure/lange maand en de klanten kunnen dan wel wat extra’s gebruiken. Bij de klanten, die de bonnen kregen zag je de ogen gaan glimmen. Eén gaf aan, volgende week ben ik jarig, wat ben ik hier blij mee.

Giften
Giften teveel om op te noemen: Grote en kleine donaties.
Hieronder een aantal:

• Winkelcentrum Geesterduin: een mooie cheque van € 1.000.
• Omgevingsdienst IJmond: donatie van € 210, opgebracht door soep te verkopen tijdens de kerstbijeenkomst.
• Opbrengst van het concert in de Dorpskerk in Heemskerk. Anja v.d. Ploeg € 650.
• 1/3 van de opbrengst van de Bazaar in de Morgensterkerk ca. € 850.
• Fa. Veldsink € 50.
• Donaties via de Website € 450.
• Gift Intercity Boutiques Castricum.
• 17 januari kwamen drie meisjes + een moeder € 151,50 brengen. Dit was het “overschot” van een buurtetentje in duingebied Heemskerk.

Natura
• IQ-SPELLEN heeft 100 breinbrekers geschonken. In de kratten gedaan en aan vrijwilligers gegeven.
• Mw. Rood in Uitgeest heeft voor alle klanten iets extra’s gebakken.
• New York Pizza Heemskerk/Beverwijk heeft alle klanten een pizza-cheque gegeven om een pizza op te halen.
• Leerlingen van het Bonhoeffer College in Castricum hebben een inzameling gehouden; dit heeft 23 kratten met voedsel opgebracht.

Gift van winkelcentrum Geesterduin Castricum

Vrijdag 14 december was een delegatie van het Bestuur van de Voedselbank IJmond Noord uitgenodigd bij afgevaardigden van Winkelcentrum Geesterduin.

Een waardecheque van 1.000 euro werd aan de Voedselbank overhandigd, bijeengebracht door de winkeliers van het Winkelcentrum.

Voor de klanten van de voedselbank IJmond Noord in deze dure maanden een extraatje. De toezegging is gedaan om extra voedsel voor de a.s. Kerstdagen te kopen.

Dank winkeliers, namens de klanten.

Voor de kinderen van de Voedselbank IJmond Noord vrijkaartjes voor de schaatsbaan in Beverwijk

Vrijdag 7 december heeft Wethouder Ferraro van Beverwijk de schaatsbaan op het Stationsplein in Beverwijk officieel opengesteld. Afgevaardigden van de Voedselbank IJmond Noord ontvingen bij deze opening 200 vrijkaarten. Deze worden gegeven aan de kinderen, waarvan de ouders gebruik maken van de Voedselbank in IJmond Noord. Vorig jaar is er toen door deze kinderen gretig gebruik gemaakt van deze kaartjes. Ook dit jaar zullen de kinderen vast alle kaartjes komen opmaken.

Namens de kinderen DANK JE WEL Stichting Schaatsbaan Beverwijk.

Lions zamelt DE-punten in voor de Voedselbank IJmond Noord

Gedurende de maand december 2018 wordt de 7de landelijke Douwe Egberts Waardepuntenactie georganiseerd, waarbij de Lionsclubs en Voedselbanken in het hele land DE-punten inzamelen, die zullen worden ingewisseld voor pakken koffie ten behoeve van de Voedselbank. De Lions Club in Beverwijk doet mee aan deze actie in samenwerking met Voedselbank IJmond Noord.

De Lions Beverwijk roepen alle inwoners van IJmond Noord op om mee te helpen aan dit project.
DE-punten kunnen worden ingeleverd bij:
Beverwijk:
Modehuis Helene by Barbara aan de Zeestraat 9
Tegel Breestraat 50
Ray van den Berg Kappers aan het Hilbersplein 29
Brasserie Grand Café De Smaeckkamer aan het Westerhoutplein 6
en bij de thuiswedstrijden van de Handbalvereniging HCV 90 in Sporthal Kinheim
Heemskerk:
Eetcafé Meesters en Juffen aan de Kerkweg 66
Van de Laak Registeraccountants aan de Lange Acker 52
bij de thuiswedstrijden van Handbalvereniging DSS in Sporthal Waterakkers
Uitgeest:
De Groot Verzekeringen aan de Prinses Beatrixlaan 29-33

Op zaterdag 6 januari 2019 wordt de actie afgesloten en gaan de Lions aan de slag om alle punten te tellen. De uiteindelijke opbrengst zal in februari bekend worden gemaakt.

Natuurlijk kunnen de DE-punten ook ingeleverd worden in de Loods van de voedselbank IJmond Noord, Hilbersplein 18 te Beverwijk.

Extra giften

In de novembermaand zijn er weer veel gulle gevers geweest voor de klanten van de Voedselbank IJmond Noord:
– Een deel van de opbrengst van de bazaar van november van de Morgensterkerk in Heemskerk is geschonken aan de Voedselbank IJmond Noord.
– Gift vanuit de Diaconie IJmond.
– Speelgoed voor de kinderen voor Sinterklaas
– Gift vanuit de Parochie van Heemskerk
– Een zeer gulle gift vanuit het Albert Asjesfonds
– Een doos vol chocoladegeld,
– de boekjes Kijk eens hoeveel ik van je Hou
– zelfgemaakte aapjes van een inwoonster van Heemskerk
– spellen en speelgoed voor in de zak van Sinterklaas.

Alle giften zijn gebruikt om de kinderen van de klanten van de Voedselbank een fijne Sinterklaasavond te bezorgen. Alle kinderen t/m 12 jaar hebben allemaal cadeautjes + boek + chocoladeletter gekregen van Sinterklaas. Toch fijn dat wij ook dit jaar (met ondersteuning van een heleboel mensen) weer een gulle Sinterklaas kunnen zijn.

Ook met kerst kunnen de klanten rekenen op iets extra’s. In ieder geval een leuk spel: gedoneerd door: Tantrix Holland BV

Gift Beach Club Oost 3, Relweg Wijk aan Zee

26 oktober j.l. werden Donald van Kollem en Erica van Dongen uitgenodigd door leiding van de Beach Club Oost3. Net als vorig jaar was de opbrengst van de laatste avond van het seizoen voor de Voedselbank.
Op deze laatste avond worden de vriezers leeggemaakt en gezamenlijk met de gasten gegeten. Voedselverspilling is niet wat ze willen.

De aanwezigen van die avond hebben de Voedselbank goed bedacht. Een bedrag van 900 euro werd ons overhandigd.

Dank is groot. Decembermaand is in aantocht en wij zullen dit geld besteden aan sinterklaascadeautjes voor al onze kinderen. Dat zijn er ca. 100. Heerlijk dat wij dat ook nu weer kunnen doen.

EEN TERUGBLIK IN VOGELVLUCHT, 12,5 JAAR VOEDSELBANK IJMOND NOORD

Op de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van Voedselbank IJmond Noord is een jubileumboekje uitgereikt aan alle vrijwilligers.
Specifiek aan Huub de Kruijf en Barbara Rietkamp die het bestuur van Voedselbank IJmond verlieten.

Het is een fantastisch boekje geworden, waarin op speelse wijze teruggeblikt wordt op de start, de aanloopproblemen en de toenemende professionalisering. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van de vrijwilligers.

Het boekje is een productie van Bee-Media, onder hoofdredactie van Maaike Brouwer.
Ontwerp en Layout van Mimi Sugarman.

Niet alleen de productie hebben zij voor hun rekening genomen, maar ook het grootste deel van de kosten van dit boek. Een kleine 2.000 euro hebben zij als bedrijf er in gestopt.

Dames: Bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Het boekje is voor alle vrijwilligers (ex-vrijwilligers). Voor een ieder die het lezen wil, het ligt in de loods en wij laten het met trots aan u zien. Donderdag van 12.00-17.00 uur in de Loods, Hilbersplein 18 kunt u terecht.

Jaarlijkse Bijeenkomst Vrijwilligers Voedselbank IJmond Noord

Vrijdag 19 oktober 2018 de jaarlijkse bijeenkomst voor de vrijwilligers. Dit jaar in het restaurant in het Dudokhuis van TATA-steel.


Terugkijkend: Een fijne avond met heerlijk eten. Goed verzorgd door de medewerkers + vrijwilligers restaurant. Lees onderstaand het bericht van Instagram van Jolanda Leeuwerke.
Tijdens deze bijeenkomst werd officieel afscheid genomen van Barbara Rietkamp en Huub de Kruijf.
Twee bestuursleden die jarenlang in het bestuur een fantastische bijdrage hebben geleverd, zodat de Voedselbank nu een geoliede machine is. Het afscheid werd ondersteund door een schitterend boekje 12,5 jaar Voedselbank IJmond Noord, gemaakt door Maaike Brouwer.

Alle vrijwilligers kregen aan het eind een boekje en een blikje Ravioli.

Voedselbank IJmond verzorgt jaarlijks een diner als speciale dank voor alle vrijwilligers. Hiervoor zocht de Voedselbank naar een locatie, in de buurt en bij een organisatie die betrokken is bij het werk van de Voedselbank.
Tata Steel steunt de Voedselbank en was op 19 oktober dan ook graag gastheer tijdens het diner. Meer dan 50 vrijwilligers werden zo in het zonnetje gezet. Mirella van Hooff, directie assistent, en Jolanda Leeuwerke, Marketing Communication Coordinator, ontvingen de enthousiaste vrijwilligers. Huiscateraar Eurest sponsorde de drankjes.
Medewerkers van Tata Steel zetten zich regelmatig in voor de Voedselbank. Dit voorjaar gingen leerlingen van de Tata Steel Academy op pad om levensmiddelen in te zamelen voor de Voedselbank. En Packaging doneert binnenkort blikjes met conserven voor het goede doel.
Voedselbank IJmond zet zich binnen regio in om huishoudens die niet meer in staat zijn het dagelijks brood op de plank te krijgen wekelijks te voorzien van een gratis voedselpakket

100 Jaar Tata-steel schenkt Voedselbank ca. 2.500 blikjes Vis

Het is toch heel bijzonder dat de mensen van de organisatie van 100 jaar Staal in de IJmond gedacht hebben aan de klanten van de Voedselbank.

De plannen: een kunstwerk te laten maken van conservenblikjes, om zo te laten zien dat Tata super bewerkt blik kan maken. Deze blikjes na het feest te schenken aan Voedselbank IJmond Noord.
In overleg is besloten om de blikjes te vullen met vis.

Het kunstwerk is een heel mooi zeepaard geworden en staat nu tentoongesteld in de grote feesttent op het feestterrein van Tata-100 jaar staal.

Donderdag 20 september j.l. zijn Donald van Kollem en Ruben Boas als vertegenwoordigers van de Voedselbank IJmond Noord ontvangen in de feesttent. Zij hebben symbolisch de blikjes vis in ontvangst mogen nemen.

Zaterdag 6 oktober zullen de chauffeurs van de Voedselbank IJmond Noord de blikjes gaan halen vanaf het feestterrein en kunnen de week daarop alle klanten genieten van de vis. Natuurlijk krijgt Voedselbank Velsen ook een deel van de blikjes voor hun klanten.

ORGANISATIECOMITÉ BEDANKT. WIJ ZIJN BLIJ DAT ONZE KLANTEN OOK MEE MOGEN DELEN IN DE FEESTVREUGDE.