ACTIE LIONS VOOR DE VOEDSELBANK IJMOND NOORD


De leden van de Lions Beverwijk hebben in korte tijd: 451.622 DE-punten ingezameld voor Voedselbank IJmond Noord.
Goed voor 866 pakken koffie.

Douwe Egberts heeft al 6 jaar een “deal”met de landelijke voedselbanken om punten in te ruilen tegen koffie. De Lions Beverwijk startte in december 2017 een plaatselijke actie om DE-punten in te zamelen voor Voedselbank IJmond Noord. De inzameling was een groot succes.

Donderdag 18 januari 2018 heeft Ton van der Laak, voorzitter Lions Beverwijk de DE-punten overhandigd aan de Voedselbank IJmond Noord.

De Lions en de Voedselbank IJmond Noord bedanken alle mensen, die hun DE-punten ingeleverd hebben. Soms werden er DE-punten ingeleverd, die al jaren in een potje zaten. Nu krijgen de DE-punten een goede bestemming.

BEDANKT. De 866 pakken koffie zullen in de komende maanden bij de klanten komen, die er dan lekker een kopje koffie van kunnen drinken.

Gift Omgevingsdienst IJmond

De medewerkers van de Omgevingsdienst IJmond hebben ook dit jaar weer voedsel en geld ingezameld voor de Voedselbank IJmond Noord. Ook hebben zij speelgoed ingezameld dat is gegeven aan de speelgoedbank Haarlem.

Het geldbedrag is op een specifieke manier ingezameld: Serious soup. Zelf soep gemaakt en een extra bedrag op de verkoopprijs: Een opbrengst van 145,00 euro.

Woensdag 10 januari zijn de volle tassen met voedsel en het geldbedrag gebracht naar de Loods en in ontvangst genomen door Barbara Rietkamp en Erica van Dongen.

Bedankt! zeggen de Voedselbank IJmond Noord en Speelgoedbank Haarlem!
Jullie bijdragen maken de wereld nog mooier!

Feestmaand 2017 (december)

Als je terugkijkt naar december is het toch echt een feestmaand, zeker voor de klanten van de Voedselbank.

Kerstmis
De voedselbank IJmond Noord werd ook in 2017 weer verblijd met vele giften en gaven:
Kerstbroden, kerststollen, kerstpakketten. Mensen, die gewoon even binnenlopen en voedsel brengen voor onze klanten.
Kleine bedragen, grote bedragen, hele grote bedragen.
Echt onvoorstelbaar en hartverwarmend.

Hieronder toch een paar gaven, waaraan we even aandacht willen besteden:
(de andere giften en gaven daarmee niet tekort te doen).
– volle manden der liefde van de Kerken in IJmond Noord
– PKN IJmond, die heeft gezorgd dat alle cliënten van de Voedselbank een mooi kerstpakket hebben gekregen.
– Kerken in de IJmond, die extra een collecte hebben gehouden voor de Voedselbank
– Iemand, die binnenloopt in de loods aan het Hilbersplein en een cadeaubon brengt van 100 euro van de supermarkt. Daarvoor kaas gekocht voor de klanten.
– actie statiegeld van Lidl Heemkerk met een mooie opbrengst, daarvan kunnen wij boodschappen halen in januari a.s.
– omdat er geen Kerstpakkettenactie via Dagblad Kennemerland was, kwamen vele mensen hun kerstpakket toch maar brengen in de loods.
– bonnen voor een Pizza bij Pizzaria New York voor de klanten van Beverwijk en Heemskerk

Alle geschenken zijn met liefde aanvaard en de vrijwilligers hebben er voor gezorgd, dat de kratten heel goed gevuld waren voor de kerstdagen en ook met de jaarwisseling. Alle gezinnen hebben met de kerst van een runderrollade kunnen genieten.
Ook met oud en nieuw iets extra’s: alle klanten kregen oliebollen van een Oliebollenbedrijf uit Castricum.

Dank je wel iedereen, die iets geschonken heeft.

IJsbaan Beverwijk:

8 december is de ijsbaan op het Stationsplein in Beverwijk geopend door de wethouder. Bij de opening schonk zij vrijkaartjes voor de kinderen van de Voedselbank Beverwijk.
De kinderen van 4 t/m 14 jaar hebben gratis kunnen schaatsen. Fantastisch.

Sinterklaas:

Met alle giften en gaven konden ook dit jaar alle kinderen van 0 t/m 12 jaar een cadeautje voor de schoen krijgen. En ook alle gezinnen een zak van Sinterklaas met voor de kinderen een drietal cadeautjes + boek + chocoladeletter.
Kinderen en ook de ouders waren weer blij met de zak van Sinterklaas.

Voedselveiligheid: opnieuw GROEN

Vrijdag 22 juli 2016 controle van de inspecteur Voedselveiligheid in het kader van ons groene label.

groen

De inspecteur was zeer tevreden. De loods en de uitgiftepunten voldeden aan de eisen.
Ook de administratie was op orde. 98 punten van de 100. Een klein verbeterpuntje was er.
Op de etikettering van de eierdozen moet komen te staan hoe lang de eieren nog houdbaar zijn. In het vervolg zullen wij dit doen.

Dus code groen weer voor een jaar in het bezit.

Natuurlijk zal er met elkaar voor worden gezorgd dat ook het komende jaar de voedselbank aan alle eisen zal blijven voldoen.

VLEES VAN DE ALDI VOOR DE KLANTEN VAN DE VOEDSELBANK

aldi
In januari j.l. zijn de eerste gesprekken gevoerd met Aldi om te bezien of er vlees geleverd kan worden aan de Voedselbank. De volgende afspraken zijn gemaakt in aanwezigheid van een Provinciale voedselverwerver van Voedselbanken Noord Holland.
Het vlees wordt op de dag van tht ingevroren in een vrieskast bij het filiaal van de Aldi. Het krijgt een etiket van de Voedselbank, als het goed is naast het etiket van de tht-datum. De chauffeurs halen het “bevroren” vlees éénmaal in de week op (meestal op donderdag), waarna het wordt opgeslagen in de vriezers van de loods. Vrijdag gaat het in de koelboxen naar de uitgiftepunten. Het vlees wordt dan als koelproduct aan de klanten uitgegeven. Niet alleen Aldi Beyneslaan doet mee, ook twee filialen van Aldi in Heemskerk.

Resultaat: VLEES VOOR ALLE KLANTEN. Een verrijking van de pakketten.

De klanten zijn heel blij.

Studenten Nova College Zorg en Welzijn twee weken in actie voor Voedselbank IJmond Noord

De studenten van de opleidingen Dienstverlening, Verzorgende, Pedagogisch werk, Onderwijsassistent en Maatschappelijke Zorg van het Nova College aan de Laurens Baecklaan in Beverwijk hebben in maart 2017 een project gedaan rond Voedselbank IJmond Noord.
Vrijdagochtend 10 maart j.l. sloten ze dit project af in de aula, waarbij ze de opbrengst van hun inzamelactie overhandigden aan vertegenwoordigers van de voedselbank.

De studenten hebben de volgende opdrachten uitgevoerd rond het thema Voedselbank:
 ieder moest 3 producten inzamelen:
 voor een beperkt budget (16 euro) koken voor je klas volgens de Schijf van Vijf;
 een bezoek brengen aan de Voedselbank en een film of poster maken voor de Voedselbank.
De filmmakers maakten bovendien kans op een prijs voor de meest originele productie.
2017 Nova 4
Voor de studenten leverde het koken voor een beperkt budget de ervaring op dat je dan beperkt bent tot de basisproducten. Dan kom je bijvoorbeeld uit op pasta met saus zonder vlees, een maaltijd die iedereen toch heel lekker vond. Tijdens het bezoek aan de loods moesten ze een voedselpakket samenstellen. Dat leverde het inzicht op waaruit zo’n pakket kan bestaan. Dan zie je wat je die week kunt eten, terwijl je wellicht trek hebt in iets anders.

De begeleidend docenten hadden uit de ingezonden filmpjes de drie beste geselecteerd. Tijdens de afsluiting werden deze drie vertoond: de jury bestond uit voedselbank voorzitter Huub de Kruijf en de bestuursleden Erica van Dongen en Vinus van Merode. De jury was unaniem: het filmpje van Demy Doeswijk, Krista van der Zon, Elise Dekker en Denise Schouten won de originaliteitsprijs. Zij mogen met hun klas Pedagogisch medewerker een keer lasergamen.

Huub de Kruijf bedankte alle studenten voor hun inzet: “Jullie lieten allemaal een enorme positieve betrokkenheid zien, jullie begrijpen echt het belang van de voedselbank. Ook het tijdstip van deze actie is goed gekozen. In deze tijd van het jaar kunnen we alle extra inzet goed gebruiken!”

Resultaat: 28 kratten vol houdbaar voedsel. Fijn voor onze klanten, zo in maart!!!!!

Orde van Sint George geeft mooie gift voor de klanten van Voedselbank IJmond Noord

2017 Sint George 4

Zaterdag 11 februari 2017 overhandigde Karel Bessiling, afgevaardigde van de orde van St. George aan Huub de Kruijf de voorzitter van de Voedselbank waardebonnen van de Deka-markt voor de klanten. Een bijzondere gift waar de klanten van de Voedselbank erg blij mee zullen zijn.

De gift werd geschonken door de stichting Orde van St. George dat is een charitatieve instelling die zich inzet voor allerhande goede doelen. Van oorsprong hielden de ridders zich bezig met het wel en wee van hun onderdanen in de directe omgeving. Ook nu is dat een kenmerk voor de leden van de Orde. Zij zoeken naar projecten in hun directe leefomgeving om daar goede doelen te initiëren of te ondersteunen, bijv. vrijwilligerswerk, instellingen voor gehandicapten of ouderen en dit keer de voedselbank enz.
De Orde financiert deze projecten vanuit bijdragen van de leden en donaties .Dankzij de steun van meerdere donateurs en de vindingrijkheid van de leden kunnen zij dit werk voortzetten. Groot zijn in kleine dingen is de missie.

De Orde van St. George is van oorsprong een militaire ridderorde met als beschermheilige Sint George. De orde is in het jaar 1326 opgericht door koning Charles l om zijn gebieden in Hongarije te beschermen .Hij zorgde er voor dat de mensen die hem hielpen het goed hadden en liet hen toe tot het koninkrijk en doordat de ridders ook buiten Hongarije actief waren , werd de Orde al snel een internationale Orde. Tegenwoordig heeft de Orde leden in o.a Nederland, Polen, Engeland, Amerika en nog vele andere landen

Korte terugblik alle giften december 2016

Beginnend bij mensen, die gewoon komen en iets/veel brengen voor onze klanten. Soms ook vanuit hun bedrijf.
Ze brengen bijv. een kerstbrood, kerstpakket, tassen vol houdbaar voedsel en ook geld. Het is werkelijk onvoorstelbaar hoeveel keer de deur openging in december en er weer iemand met een gift stond. We hadden het er maar druk mee, maar doen het met plezier. Iedereen kreeg de aandacht, die hij/zij wilde en werd verteld hoe de voedselbank draait.

voedselbank-velsen-vrijwilligers1-300x213

Kerstpakketten:
De grote inzamelingsactie van Dagblad Kennemerland heeft er voor gezorgd dat wij 233 kerstpakketten hebben gekregen. Al onze klanten hebben integraal voor de kerst één kerstpakket gekregen.
Van Hartenheem een groot aantal kerstpakketten. Ook deze zijn integraal doorgegeven.

Kerstpakketten van particulieren en bedrijven, die afgegeven zijn op het Hilbersplein. Deze zijn ontmanteld, de kerstproducten meteen uitgedeeld, het houdbare voedsel in de schappen voor binnenkort.

Hieronder een bloemlezing van alle bedrijven/instellingen, die aan ons gedacht hebben. Ook in eerdere berichten staan al veel gulle gevers gemeld.
Sorry voor degene, die er niet bijstaan, maar het is zoveel en zo mooi.

Slagerij Ridder Beverhof: rookworsten
De Groene Ezel: gift vanuit speelgoedbeurs;
Omgevingsdienst IJmond: Bij de kerstbijeenkomst van de Omgevingsdienst IJmond was soep gemaakt. Voor een klein bedrag konden mensen deze soep kopen en op deze manier ons sponsoren. Een mooi bedrag heeft dit opgeleverd.
De Parochie de Goede Herder in Castricum heeft een collecte gehouden bij de Kerstsamenzang. Ook een fantastisch bedrag.
Deka-markt: voor alle klanten van de Voedselbanken in Noord Holland een krentenbrood.
Uitzendbureau Luba: een kerstbrood voor de klanten.
Radio/tv Noord Holland: Wederom een fantastische inzameling in samenwerking met Deen. Wij hebben 50 bananendozen met houdbaar voedsel ontvangen.
Café in Velsen Noord, inzamelingsactie met als resultaat 3 kratten houdbaar voedsel
– Ook de overgebleven (dichte) spullen van kerstdiners, kerstlunches etc. kwamen onze kant op.
Oliebollen van diverse oliebollenkramen uit de buurt.

Al deze giften maakten van december een fantastische maand. Dankzij een ieder hebben we enorm veel lang houdbaar voedsel ingezameld en onze klanten van kerstpakketten kunnen voorzien. ONGELOFELIJK BEDANKT!

dank je wel

Wat zal 2017 Voedselbank IJmond Noord bieden!!!

Speech uitgesproken door de voorzitter:

samen voor de vb

Van harte hoop ik dat iedereen fijne kerstdagen en een gezellige jaarwisseling heeft gehad en zo de gelegenheid heeft aangegrepen om wat bij te tanken na de hectische dagen vooral in december in de loods, uitdeelpunten en vrachtauto! Zelf heb ik met mijn vrouw de kerstdagen in de lucht en op vliegvelden als Hanoi, Yangon en Dubai doorgebracht. Maar ja, dat was eigen keuze!
Door het verruimen van de criteria per 1 januari jl bestaat er een gerede kans dat het aantal klanten bij ons zal toenemen. Het bestuur ziet dat met vertrouwen tegemoet vooral door jullie niet aflatende inzet en loyaliteit. Maar natuurlijk ook omdat we momenteel goed in onze voorraden en financiën zitten en positieve verwachtingen hebben ten aanzien van de aanvoer vanuit Voedselbanken Nederland. Beide zaken, de mogelijke aanwas aan klanten en voedselaanvoer en -voorraad, houden we nauwgezet in het oog. Indien nodig zullen we niet aarzelen noodzakelijke maatregelen te treffen.

Onze hoofddoelstelling “tijdelijke aanvullende wekelijkse voedselpakketten voor behoeftige mensen” zal ook dit jaar onze eerste prioriteit hebben. Echter, we moeten de realiteit onder ogen zien en dat is bij voorbeeld dat we ons blijven beperken deze pakketten slechts eenmaal, en wel op vrijdag, uit te reiken. Dit kan inhouden dat we soms moeten afzien van een bepaald aanbod vanuit Voedselbanken Nederland. Het bestuur zal wel zijn uiterste best doen de inhoud van de pakketten nog beter en gezonder te maken dan voorheen. Dank zij financiële bijdragen van meerdere enthousiaste donateurs en de ingeburgerde inzamelacties bij supermarkten moet dat mogelijk zijn.

Voor wat betreft onze huisvesting kan ik mededelen dat wij in 2016 de huurovereenkomst met Pré Wonen hebben kunnen verlengen tot 31 december 2020 met aansluitende perioden van telkens één jaar. Ook ben ik vol vertrouwen dat de betreffende gemeentes ons blijven steunen met hun bijdrage aan de huur. Voor 2017 hebben wij reeds hun toezeggingen ontvangen.
Mede namens het bestuur wens ik al onze vrijwilligsters en vrijwilligers een bruisend en sprankelend, stralend en schitterend, gezond en gelukkig, zorgeloos en prachtig 2017!

Huub de Kruijf, voorzitter.

Kerstpakketten

vb-kerstpakketten-2016
Foto: Heleen Vink

132 kerstpakketten zijn voor de Kerst door lezers ingeleverd bij het redactiekantoor van Dagblad Kennemerland in Beverwijk.

Donderdag 23 december haalden de voedselbankvrijwilligers de pakketten op zodat ze nog voor de kerst uitgedeeld kunnen worden.
Dit is ook gebeurd. De klanten waren heel blij met het pakket dat zij kregen.

De laatste 101 kerstpakketten zijn 29 december opgehaald door de vrijwilligers van de Voedselbank.

In totaal hebben gulle gevers 233 kerstpakketten gedoneerd, bestemd voor de mensen die financieel krap zitten. Dit is ongeveer net zoveel als vorig jaar.

Namens alle klanten: BEDANKT11111