Gift Beach Club Oost 3, Relweg Wijk aan Zee

26 oktober j.l. werden Donald van Kollem en Erica van Dongen uitgenodigd door leiding van de Beach Club Oost3. Net als vorig jaar was de opbrengst van de laatste avond van het seizoen voor de Voedselbank.
Op deze laatste avond worden de vriezers leeggemaakt en gezamenlijk met de gasten gegeten. Voedselverspilling is niet wat ze willen.

De aanwezigen van die avond hebben de Voedselbank goed bedacht. Een bedrag van 900 euro werd ons overhandigd.

Dank is groot. Decembermaand is in aantocht en wij zullen dit geld besteden aan sinterklaascadeautjes voor al onze kinderen. Dat zijn er ca. 100. Heerlijk dat wij dat ook nu weer kunnen doen.

EEN TERUGBLIK IN VOGELVLUCHT, 12,5 JAAR VOEDSELBANK IJMOND NOORD

Op de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van Voedselbank IJmond Noord is een jubileumboekje uitgereikt aan alle vrijwilligers.
Specifiek aan Huub de Kruijf en Barbara Rietkamp die het bestuur van Voedselbank IJmond verlieten.

Het is een fantastisch boekje geworden, waarin op speelse wijze teruggeblikt wordt op de start, de aanloopproblemen en de toenemende professionalisering. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van de vrijwilligers.

Het boekje is een productie van Bee-Media, onder hoofdredactie van Maaike Brouwer.
Ontwerp en Layout van Mimi Sugarman.

Niet alleen de productie hebben zij voor hun rekening genomen, maar ook het grootste deel van de kosten van dit boek. Een kleine 2.000 euro hebben zij als bedrijf er in gestopt.

Dames: Bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Het boekje is voor alle vrijwilligers (ex-vrijwilligers). Voor een ieder die het lezen wil, het ligt in de loods en wij laten het met trots aan u zien. Donderdag van 12.00-17.00 uur in de Loods, Hilbersplein 18 kunt u terecht.

Jaarlijkse Bijeenkomst Vrijwilligers Voedselbank IJmond Noord

Vrijdag 19 oktober 2018 de jaarlijkse bijeenkomst voor de vrijwilligers. Dit jaar in het restaurant in het Dudokhuis van TATA-steel.


Terugkijkend: Een fijne avond met heerlijk eten. Goed verzorgd door de medewerkers + vrijwilligers restaurant. Lees onderstaand het bericht van Instagram van Jolanda Leeuwerke.
Tijdens deze bijeenkomst werd officieel afscheid genomen van Barbara Rietkamp en Huub de Kruijf.
Twee bestuursleden die jarenlang in het bestuur een fantastische bijdrage hebben geleverd, zodat de Voedselbank nu een geoliede machine is. Het afscheid werd ondersteund door een schitterend boekje 12,5 jaar Voedselbank IJmond Noord, gemaakt door Maaike Brouwer.

Alle vrijwilligers kregen aan het eind een boekje en een blikje Ravioli.

Voedselbank IJmond verzorgt jaarlijks een diner als speciale dank voor alle vrijwilligers. Hiervoor zocht de Voedselbank naar een locatie, in de buurt en bij een organisatie die betrokken is bij het werk van de Voedselbank.
Tata Steel steunt de Voedselbank en was op 19 oktober dan ook graag gastheer tijdens het diner. Meer dan 50 vrijwilligers werden zo in het zonnetje gezet. Mirella van Hooff, directie assistent, en Jolanda Leeuwerke, Marketing Communication Coordinator, ontvingen de enthousiaste vrijwilligers. Huiscateraar Eurest sponsorde de drankjes.
Medewerkers van Tata Steel zetten zich regelmatig in voor de Voedselbank. Dit voorjaar gingen leerlingen van de Tata Steel Academy op pad om levensmiddelen in te zamelen voor de Voedselbank. En Packaging doneert binnenkort blikjes met conserven voor het goede doel.
Voedselbank IJmond zet zich binnen regio in om huishoudens die niet meer in staat zijn het dagelijks brood op de plank te krijgen wekelijks te voorzien van een gratis voedselpakket

100 Jaar Tata-steel schenkt Voedselbank ca. 2.500 blikjes Vis

Het is toch heel bijzonder dat de mensen van de organisatie van 100 jaar Staal in de IJmond gedacht hebben aan de klanten van de Voedselbank.

De plannen: een kunstwerk te laten maken van conservenblikjes, om zo te laten zien dat Tata super bewerkt blik kan maken. Deze blikjes na het feest te schenken aan Voedselbank IJmond Noord.
In overleg is besloten om de blikjes te vullen met vis.

Het kunstwerk is een heel mooi zeepaard geworden en staat nu tentoongesteld in de grote feesttent op het feestterrein van Tata-100 jaar staal.

Donderdag 20 september j.l. zijn Donald van Kollem en Ruben Boas als vertegenwoordigers van de Voedselbank IJmond Noord ontvangen in de feesttent. Zij hebben symbolisch de blikjes vis in ontvangst mogen nemen.

Zaterdag 6 oktober zullen de chauffeurs van de Voedselbank IJmond Noord de blikjes gaan halen vanaf het feestterrein en kunnen de week daarop alle klanten genieten van de vis. Natuurlijk krijgt Voedselbank Velsen ook een deel van de blikjes voor hun klanten.

ORGANISATIECOMITÉ BEDANKT. WIJ ZIJN BLIJ DAT ONZE KLANTEN OOK MEE MOGEN DELEN IN DE FEESTVREUGDE.

Brandweer Kennemerland zamelt 111 kratten voedsel in voor de Voedselbank IJmond Noord

Leden van Brandweer Kennemerland hebben op zaterdag 15 september 2018 voor de voedselbank IJmond Noord actie gevoerd bij AH XL Heemskerk. Dit in samenwerking met vrijwilligers van de Voedselbank.
De spuitgasten hebben het winkelend publiek gevraagd om naast het doen van de eigen boodschappen, ook één of meerdere boodschappen te doen voor de Voedselbank.

Op dit verzoek is uitstekend gereageerd.
Resultaat aan het einde van de middag 111 volle kratten voedsel.

Daarnaast stond er voor de AH een tot informatiestand omgebouwd blusvoertuig, de zogenoemde tankautospuit Brandveilig Leven. Daar werden tips en adviezen gegeven op vele gebieden van brandveiligheid en als extra: alle kinderen, die dat wilden konden op de foto in de brandweerauto. Van dit extraatje werd gretig gebruik gemaakt (ook door de ouders, het blijft toch prachtig om in zo’n mooie brandweerwagen te kunnen zitten).

Bedankt heren van de Brandweer, het was geweldig!!!!!

De vrijwilligers van de Voedselbank IJmond Noord zullen zorgen dat het opgehaalde voedsel bij de klanten komt.

2018 Certificaat voedselveiligheid verlengd

2018

Ons certificaat voedselveiligheid is verlengd met één jaar:

Vrijdag 27 juli 2018, de jaarlijkse controle in het kader van de voedselveiligheid. Deze is gehouden in de loods aan het Hilbersplein en deze keer het uitgiftepunt in de Vredevorstkerk in Beverwijk.
Ondanks de hitte voldeden wij aan de eisen voor de voedselveiligheid. Temperaturen op orde en het vervoer in de koelboxen was naar wens. Een loods die er zoals altijd keurig en schoon uitziet. Administratie op orde. Het is een hele klus met elkaar, maar ook dit jaar weer met elkaar de klus geklaard.

TOTAAL AANTAL PUNTEN: 95 (MAX. IS 100)

Alle vrijwilligers van de Voedselbank IJmond Noord mogen trots zijn op dit resultaat. Het moet toch elke week weer gebeuren, temperaturen, koelboxen goed op temperatuur houden, administreren etc.

Team T.E.S.S.A. van de Brandweer Beverwijk fietste niet alleen voor de KJF de Alpe d’HuZes op, maar doneerde ook het overgebleven voedsel aan de Voedselbank IJmond Noord


Om een bijdrage te kunnen leveren aan het onderzoek naar kanker heeft het Team T.E.S.S.A. in juni 2018 de Alpe d’Huez beklommen. Het team bestond uit negen vrijwillige brandweermannen en hun partners.

Na het verblijf in Frankrijk was er nog het één en ander aan boodschappen over. En wat kun je daar nu beter mee doen dan doneren aan de voedselbank?! Stefan en Inge gingen vorige week langs en maakten de vrijwilligers op het Hilbersplein in Beverwijk blij met vier kratten voedsel.

T.E.S.S.A. bedankt, fantastisch dat jullie niet alleen aan jullie doelgroep denken, maar ook aan de doelgroep van de Voedselbank. Wij zullen zorgen dat het voedsel komt bij onze cliënten.

40 prentenboeken voor onze klanten, van boekhandel Stumpel uit Heemskerk

Op 11 juni 2018 heeft de voedselbank 40 prentenboeken “Raad eens hoeveel ik van je hou”gekregen van Boekhandel Stumpel uit Heemskerk.
De voedselbank is heel blij met dit geschenk. De prentenboeken zullen uitgedeeld worden met Sinterklaas. Dan krijgen de kinderen van de klanten van de Voedselbank een aantal cadeaus en één ervan is altijd een boek.

Het landelijk initiatief “geef een prentenboek cadeau” sluit daar heel mooi bij aan. De Voedselbank IJmond Noord zal de missie: Alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken graag helpen uitvoeren door o.a. de kinderen van de Voedselbank een boek te geven met Sinterklaas. De term “allermooiste” wordt zeker met dit mooie prentenboek gehaald.
Samen zorgen wij ervoor dat alle kinderen opgroeien met boeken.
Nogmaals, namens de kinderen, hartelijke dank voor dit mooie geschenk.