Lees deze pagina voor
Print deze pagina

Deelnemen

Aanmelden voor deelname bij de Voedselbank verloopt in 4 stappen:

 • Stap 1 afspraak maken met Socius (In Heemskerk is Socius opgegaan in de organisatie: MET Heemskerk)
  Meldt u aan bij het loket van Socius Maatschappelijke Dienstverlening in de gemeente waar u woont of indien woonachtig in Heemskerk met MET Heemskerk (email: aanmeldingen-srl@metheemskerk.nl).  U kunt telefonisch contact opnemen met Socius/MET Heemskerk op telefoonnummer: 088 88 76 900. Voor adressen van de Socius/MET Heemskerk loketten zie: Contact.

 • Stap 2 bespreken mogelijkheden Socius/MET Heemskerk:
  Samen met de medewerkers van Socius/MET Heemskerk wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor steun van de Voedselbank. Als het inkomen dat u overhoudt na aftrek van vaste lasten onder het zogenaamde ‘normbedrag’ ligt komt u in aanmerking voor toelating. Controleer uw normbedrag door hier te klikken of op de link onderaan deze pagina. Met behulp van de rekenhulp kunt u uitrekenen wat uw inkomen is na aftrek van de vaste lasten.
 • Stap 3 akkoord toekenning Voedselbank:
  Na beoordeling van Socius/MET Heemskerk en akkoord bevinding door de Voedselbank ontvangt u een brief waarin staat dat u bent toegelaten. Hierin staat ook waar u wekelijks uw voedselpakket kunt ophalen.

 • Stap 4 Ophalen en regels:
  U haalt wekelijks uw voedselpakket af op de genoemde locatie in de toekenningsbrief.

Niet ophalen of verhinderd?

Mocht u uw voedselpakket niet kunnen ophalen dan kunt u een ander dit voor u laten doen, of dient u zich via onderstaand e-mailadres of onderstaand telefoonnummer af te melden vóór donderdag 09.00 uur van diezelfde week. Indien u 2x zonder afmelden het voedselpakket niet hebt opgehaald, wordt u van de lijst verwijderd. U dient zich dan opnieuw aan te melden via Socius of MET Heemskerk (stap 1).

Afmelden kan via:
e-mail: deelnemers@voedselbankijmond.nl
telefoon: 06 27 26 83 71

Rekenhulp
Normbedrag
Recepten