Deelnemen

Heeft u niet genoeg geld voor het kopen van eten? Maak een afspraak bij de sociaal raadslieden. Zij kijken met u of u in aanmerking komt voor een tijdelijk voedselpakket. Ook kijken ze samen met u naar oplossingen voor de toekomst.

Aanmelden voor mogelijke inschrijving bij onze voedselbank verloopt in 4 stappen:

 • Stap 1 afspraak maken met Socius Maatschappelijk Dienstverleners, MET Heemskerk of MEE & de Wering
  Als u in Beverwijk of Velsen-Noord woont, loopt aanmelding via Socius.
  • U kunt op werkdagen bellen tussen 9 en 13 uur met: 0251 50 80 50 Info & aanmeldpunt Sociaal Team Beverwijk
  Als u in Heemskerk woont, loopt aanmelding via MET Heemskerk.
  • U kunt op werkdagen bellen tussen 9 en 13 uur met: 088 88 76 900
  Als u in Uitgeest of Castricum woont, loopt aanmelding via MEE & de Wering.
  • U kunt op werkdagen bellen tussen 9 en 12 uur met: 088 00 75 000

  Voor adressen van de Socius/MET Heemskerk/MEE & de Wering loketten zie: Contact.

 • Stap 2 bespreken mogelijkheden Socius/MET Heemskerk/MEE & de Wering:
  Samen met de medewerkers van Socius/MET Heemskerk/MEE & de Wering wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor steun van de Voedselbank. Als het inkomen dat u overhoudt na aftrek van vaste lasten onder het zogenaamde ‘normbedrag’ ligt komt u in aanmerking voor toelating. Controleer uw normbedrag door hier te klikken of op de link onderaan deze pagina. Met behulp van de rekenhulp kunt u uitrekenen wat uw inkomen is na aftrek van de vaste en noodzakelijke uitgaven.
  LET OP: de uitkomst van de rekenhulp is alleen een indicatie. Tijdens het gesprek met de sociaal raadslieden wordt gekeken of u inderdaad in aanmerking komt voor een tijdelijk voedselpakket, en wordt samen met u gekeken naar oplossingen voor de toekomst.

 • Stap 3 akkoord toekenning Voedselbank:
  Na beoordeling van Socius/MET Heemskerk/MEE & de Wering en akkoord bevinding door de Voedselbank ontvangt u een brief waarin staat dat u bent toegelaten. Hierin staat ook waar u wekelijks uw voedselpakket kunt ophalen, en voor hoelang. Aan het einde van deze periode maakt u weer een afspraak voor een herintake. In dat gesprek wordt besproken hoe het met u gaat, en of de voedselhulp nog een keer wordt verlegd of dat deze niet meer nodig is.

 • Stap 4 Ophalen en regels:
  U haalt wekelijks uw voedselpakket af op de genoemde locatie in de toekenningsbrief.

Niet ophalen of verhinderd?

Mocht u uw voedselpakket niet kunnen ophalen dan kunt u een ander dit voor u laten doen, of dient u zich via onderstaand mailadres af te melden vóór donderdag 10.00 uur van diezelfde week. Indien u 2x ZONDER AFMELDEN het voedselpakket niet hebt opgehaald, wordt u van de lijst verwijderd.
Wilt u daarna toch weer gebruik maken van onze voedselbank, dient u zich opnieuw aan te melden via Socius, MET Heemskerk of MEE & de Wering (stap 1).

Afmelden kan via:
e-mail: informatie@voedselbankijmond.nl
of via telefoonnummer: 06-39689743, ook mogelijk via Whatsapp of sms