Studenten Nova College Zorg en Welzijn twee weken in actie voor Voedselbank IJmond Noord

De studenten van de opleidingen Dienstverlening, Verzorgende, Pedagogisch werk, Onderwijsassistent en Maatschappelijke Zorg van het Nova College aan de Laurens Baecklaan in Beverwijk hebben in maart 2017 een project gedaan rond Voedselbank IJmond Noord.
Vrijdagochtend 10 maart j.l. sloten ze dit project af in de aula, waarbij ze de opbrengst van hun inzamelactie overhandigden aan vertegenwoordigers van de voedselbank.

De studenten hebben de volgende opdrachten uitgevoerd rond het thema Voedselbank:
 ieder moest 3 producten inzamelen:
 voor een beperkt budget (16 euro) koken voor je klas volgens de Schijf van Vijf;
 een bezoek brengen aan de Voedselbank en een film of poster maken voor de Voedselbank.
De filmmakers maakten bovendien kans op een prijs voor de meest originele productie.
2017 Nova 4
Voor de studenten leverde het koken voor een beperkt budget de ervaring op dat je dan beperkt bent tot de basisproducten. Dan kom je bijvoorbeeld uit op pasta met saus zonder vlees, een maaltijd die iedereen toch heel lekker vond. Tijdens het bezoek aan de loods moesten ze een voedselpakket samenstellen. Dat leverde het inzicht op waaruit zo’n pakket kan bestaan. Dan zie je wat je die week kunt eten, terwijl je wellicht trek hebt in iets anders.

De begeleidend docenten hadden uit de ingezonden filmpjes de drie beste geselecteerd. Tijdens de afsluiting werden deze drie vertoond: de jury bestond uit voedselbank voorzitter Huub de Kruijf en de bestuursleden Erica van Dongen en Vinus van Merode. De jury was unaniem: het filmpje van Demy Doeswijk, Krista van der Zon, Elise Dekker en Denise Schouten won de originaliteitsprijs. Zij mogen met hun klas Pedagogisch medewerker een keer lasergamen.

Huub de Kruijf bedankte alle studenten voor hun inzet: “Jullie lieten allemaal een enorme positieve betrokkenheid zien, jullie begrijpen echt het belang van de voedselbank. Ook het tijdstip van deze actie is goed gekozen. In deze tijd van het jaar kunnen we alle extra inzet goed gebruiken!”

Resultaat: 28 kratten vol houdbaar voedsel. Fijn voor onze klanten, zo in maart!!!!!