Inzamelingen 2018 en 2019

Zaterdag 13 april 2019 inzameling in Beverwijk: Dekamarkt, Spoorsingel.

In een plezierige ambiance en mooie winkel waren we te gast bij de Deka Markt aan de Spoorsingel in Beverwijk. Drie shifts gedraaid met bezetting uit eigen gelederen
aangevuld met vriendelijke buurtjes. Goed gedaan!.
Top

Opbrengst 79 rijk gevulde kratten met o.a. vele Paaseieren. De klanten kunnen weer genieten met de paas.

Zaterdag 24 november 2018 inzameling in Castricum bij AH Geesterduin 27.
Resultaat: 80 zeer goed gevulde kratten. Een prima resultaat. De bezoekers van de AH hebben gul gedoneerd. Voor alle klanten extra eieren en kaas.

Zaterdag 15 september 2018 inzameling bij AH XL Heemskerk in samenwerking met Brandweer Kennemerland. De spuitgasten van de Brandweer hebben de klanten van AH gevraagd om naast het doen van de eigen boodschappen, ook één of meerdere boodschappen te doen voor de Voedselbank. Buiten stond een omgebouwde blusvoertuig, de zogenaamde tandautospuit Brandveilig Leven. Daar werden tips en adviezen gegeven op vele gebieden van de brandveiligheid. De kinderen (en ouders) mochten op de foto in de brandweerauto.

Resultaat 111 goed gevulde kratten.

BEDANKT BRANDWEERMENSEN. HET WAS GEWELDIG.

Bericht uit het Schoolbulletin van SBO de Zeearend aan de Dalenbeek in Beverwijk:

Project “Voedselbank”.
In de groepen 5 t/m 8 is in het voorjaar aandacht besteed aan het project “de Voedselbank”. Maandag 9 april zijn er van de Voedselbank vrijwilligers op school langs geweest in de groepen die mee doen met dit project. Zij hebben een uitleg gegeven over hoe de Voedselbank werkt en hoe zij aan alle producten komen. Dit komt met name bij supermarkten vandaan, maar ook door inzamelingsacties.
Op dinsdag 10 april zijn wij gestart met inzamelen. De leerlingen mogen zelf (houdbaar) voedsel van thuis meenemen. Het gaat echt om voedsel, maar bijvoorbeeld luiers zijn ook welkom. Op dit moment is er één krat gevuld met boodschappen. Wij hopen dat de andere kratten snel zullen volgen.
Op 25 april zal alles overhandigd worden aan de Voedselbank.

Woensdag 25 april heeft de Voedselbank al ons ingezamelde voedsel opgehaald. Ze waren er heel erg blij mee en waren onder de indruk van wat er allemaal ingezameld is. Ze hebben even kort verteld wat er nu gaat gebeuren. Al het voedsel gaat binnenkort in de kratten die de klanten krijgen.

De Voedselbank kwam met een grote bus om ons voedsel op te halen. Het was niet één krat, maar een hele rolcontainer vol met kratten. Fantastisch Gedaan!!!!!!!!!!

Grote inzamelingen

Op 12 december 2017 is de inzameling met leerlingen van Mavo 1 KennemerCollege wegens slecht weer afgelast. Afspraak dat deze inzameling rondom Pasen 2018 zou gaan plaatsvinden.
Dit is gebeurd: dinsdag 27 maart grote actie: inzameling bij 6 supermarkten in Beverwijk/Heemskerk.
’s Morgens werd in gezamenlijkheid Studenten van Academy van Tata Steel en leerlingen van het KennemerCollege ingezameld.
Een mooie combinatie van leerlingen en studenten. Met elkaar werden de flyers aan de klanten van de supermarkten uitgedeeld en de extra boodschappen voor de voedselbank in ontvangst genomen. Een prima samenwerking.
’s Middags alleen studenten van de Academy van Tata Steel. Ook dat ging fantastisch.

Resultaat: 146 goed gevulde kratten met houdbaar voedsel: Alle klanten zullen met Pasen extra eieren, chocolade-eieren en Paasbrood krijgen.

Zaterdag 24 maart inzameling bij AH XL Heemskerk en AH Geesterduin, Castricum
Albert Heijn organiseerde een actie voor de klanten van de Voedselbank. Zij motiveerde dat als volg:

Albert Heijn gunt heel Nederland een vrolijk Pasen en zet graag een stapje extra om dat voor iedereen bereikbaar te maken. Daarom organiseren honderden winkels deze week een inzameling voor de lokale voedselbanken. Met producten waarmee iedereen een lekkere paasbrunch op tafel kan zetten.

Zo geschiede, AH XL en Geesterduin deden mee met de actie en met behulp van leden van de Rotary en vrijwilligers van uitgiftepunt Castricum konden wij zaterdag van 10.00-17.00 uur actie voeren. Toch fijn dat we elke keer op deze mensen kunnen terugvallen. Bedankt mensen.

RESULTAAT: NIET TE GELOVEN: 182 KRATTEN VOL MET VOEDSEL VOOR DE KLANTEN VAN DE VOEDSELBANK.

De vrijwilligers van de Voedselbank IJmond Noord moesten hard aan de bak, maar met plezier, om te zorgen dat al het voedsel uitgezocht en gesorteerd werd.
De pakketten met Pasen waren goed gevuld en ook de komende weken wordt aan de klanten extra voedsel gegeven.