Inzamelingen 2017

Op 12 en 19 december 2017 inzamelingen in 5 supermarkten van Beverwijk/Heemskerk. Deze inzamelingsactie wordt gedaan met leerlingen van Mavo1 van het KennemerCollege Beverwijk. Deze activiteit in het kader van Maatschappelijke Stage voor de leerlingen.

Door het slechte winterweer is de inzameling van 12 december niet doorgegaan, wordt nu omstreeks Pasen voor deze groep leerlingen.

Op 19 december wel een grote inzameling bij 5 supermarkten. Gezamenlijk met de begeleiding vanuit de Voedselbank hebben 75 leerlingen voedsel ingezameld voor de klanten van de voedselbank. Meestal in groepjes van 5 waren zij aanwezig. Twee/drie om te flyeren: aan de bezoekers van de supermarkten te vragen of zij een extra boodschapje voor de Voedselbank wilde doen. Twee leerlingen, die de extra boodschapjes in ontvangst namen en verzamelden in de kratten.

Het ging allemaal perfect. De klanten van de supermarkten waren enthousiast dat jonge leerlingen aan deze actie meedoen.
Door de voedselbank werd dit keer vooral iets extra’s gevraagd voor de klanten, denk aan kerstkoekjes, kerstsnoep, eieren en kaas. Klanten waren erg enthousiast en er werd veel ingeleverd.

Resultaat: 135 volle kratten voor de voedselbank.

CHAPEAU VOOR EEN IEDER, DIE AAN DEZE ACTIE HEEFT MEEGEHOLPEN.

Zaterdag 25 november 2017: inzameling bij AH Castricum, Geesterduin 27. van 9.00-17.00 uur. Koop een extra boodschap voor de klanten van de Voedselbank IJmond Noord. Opbrengst 80 kratten.

samen voor de vb
zaterdag 17 juni 2017: Deka-markt Spoorsingel in Beverwijk (74 kratten)
zaterdag 13 mei 2017 : Deka-markt Middelweg in Uitgeest (40 kratten)

zaterdag 08 april 2017: AH AX Rijksstraatweg in Heemskerk: opbrengst 72 kratten + extra 2 rolcontainers van AH

Eind februari 2017 komt er een grote inzamelingsactie bij het Nova College in Beverwijk.
De studenten zullen gezamenlijk voedsel en geld inzamelen voor de klanten van de Voedselbank IJmond Noord.

Concrete acties worden nog ingevuld.