Orde van Sint George geeft mooie gift voor de klanten van Voedselbank IJmond Noord

2017 Sint George 4

Zaterdag 11 februari 2017 overhandigde Karel Bessiling, afgevaardigde van de orde van St. George aan Huub de Kruijf de voorzitter van de Voedselbank waardebonnen van de Deka-markt voor de klanten. Een bijzondere gift waar de klanten van de Voedselbank erg blij mee zullen zijn.

De gift werd geschonken door de stichting Orde van St. George dat is een charitatieve instelling die zich inzet voor allerhande goede doelen. Van oorsprong hielden de ridders zich bezig met het wel en wee van hun onderdanen in de directe omgeving. Ook nu is dat een kenmerk voor de leden van de Orde. Zij zoeken naar projecten in hun directe leefomgeving om daar goede doelen te initiƫren of te ondersteunen, bijv. vrijwilligerswerk, instellingen voor gehandicapten of ouderen en dit keer de voedselbank enz.
De Orde financiert deze projecten vanuit bijdragen van de leden en donaties .Dankzij de steun van meerdere donateurs en de vindingrijkheid van de leden kunnen zij dit werk voortzetten. Groot zijn in kleine dingen is de missie.

De Orde van St. George is van oorsprong een militaire ridderorde met als beschermheilige Sint George. De orde is in het jaar 1326 opgericht door koning Charles l om zijn gebieden in Hongarije te beschermen .Hij zorgde er voor dat de mensen die hem hielpen het goed hadden en liet hen toe tot het koninkrijk en doordat de ridders ook buiten Hongarije actief waren , werd de Orde al snel een internationale Orde. Tegenwoordig heeft de Orde leden in o.a Nederland, Polen, Engeland, Amerika en nog vele andere landen