Voordelen van het geven voor de onderneming

Financiële voordelen (het is goedkoper):

  1. Het voedsel hoeft niet meer vernietigd te worden; daardoor geen vernietiging- of denaturatiekosten.
  2. Er is altijd wel een Voedselbank in de buurt (kleinere afstanden), dus goedkoper transport.
  3. De Voedselbanken hebben de ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status waardoor de giften afgetrokken mogen worden van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

U voldoet aan de eisen van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen)

  1. Door voedsel te schenken heeft u geen overschotten meer.
  2. Door voedsel te schenken heeft u geen verspilling meer, omdat het voedsel geconsumeerd wordt door onze klanten.
  3. U maakt de voedselketen langer door het aan de Voedselbanken te geven.
  4. U belast het milieu veel minder door goed voedsel niet meer weg te gooien, of om er  diervoer van te maken of te vernietigen , waardoor een relatief  lagere CO2-uitstoot.
  5. U helpt de allerarmste mensen in de samenleving.
  6. Uw stakeholders waarderen dit enorm, zeker als u hier publiciteit aan geeft.

Al veel bedrijven werken samen met de voedselbank. Van kleinere lokale/regionaal werkende bedrijven en winkels tot de grotere levensmiddelen concerns in Nederland zoals:

  • Unilever
  • Aviko
  • Heinz
  • Albert Heijn
  • Hak
  • Pepsico